Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 1, 2011

sejuk perut ummi..


Sejak kebelakangan ni abang iman sangat rajin solat..pantang ummibabah bentang sejadah nk solat, dia dah takbiratulihram dulu..pastu siap sujud lagi..hati makmana yang tak sejuk perot bila anak dah pandai tunjuk cirri cirri nk rajen solat.
Bukan stop takat tu je, time ummi babah solat pun dia pun nk share sejadah..sharing is caring kekdahnya..kalau ada ketayap, laju dia sarungkan ke kepala..pandai dah..macam gini..


                                           
Kalau tang sujud ada dua kekdah..

Pertama: tonggengkan bontot ke langit, dahi atas sejadah..ummi rase yang ni 2in1..rukuk terus sujud..lagi cepat habis solat la..
(maaf takde gmbr)


Kedua : sujud ala2 prebet niarap..ok..selesai..
Pakai seluar pendek pun jadi la kan..asalkan solat..betul tak ummi???





TAPI….kalau macam ni ape ke jenis solat nye ek abang iman???? seksi semacam..auwwwww




lagi satu, iman ni kekadang bab makan payah jugak..sekali malam tadi ummi ngorat dia makan macam ni..


Nasi + carrot + sayor + kicap
ekceli he loves carrot so much..boleh makan carrot saje..tak payah makam nasi pun takpe..huhu
lately dia try makan batang sayor!! sangat kagum dan likeeee..
tapi sebab batang sayor tu agak liat nk putus dan usahanya gagal, dia campak ke bawah je..
senang tak???huishhh

ummi, cepat naikkan abang iman..nk makan dah ni..
time ni dah terjerit2 soh kita angkat dia naik atas kusi..

 ngap..emm..sedap gak muka orang ni kan ummi

 tengah ngunyah sambil tgk buletin utama..

 makan dan terus makan sampai boring..

Bukan senang nk bagi anak kecil makan..any secret recipe to share?? tah le..
Iman start umur 10mths dah tak nak bubur dah..jemu..asyik puteh je..kalau tak puteh, hijau or oren (yang tu dah terlebih sayor or carrot)..last2 ummi bagi ape je lauk yang ummi babah makan, tp mesti ada sup sayor..
so dari situ dia dah nampak all the vegetable yang dihidangkan..takde la janggal kot.ummi rase sebab tu la dia boleh makan carrot dan sedang berusaha utk makan batang sayor..
batang sayor ok..bukan daunnya,,orang mana suka makan batang sayor kan..tapi anak ummi nak pulak!!




Memang SEJUK PEROT UMMI bila abang iman sangat sayang adik baby..
LIKE!!

4 comments:

Cik Bambam said...

anak buah aku pon.. ada yg suka sgt mkn sayur.. esp timun.. mcm makan epal jek aku tgk.. hahahah.. tp dorang tibai jek apa mak aku masak.. eheheh.. decorate ar mknn tuh.. kasi menarik.. :P

Mommy Aisy said...

salam dal,

samala si aisy ngan anak ko. aisy pun penggemar tegar carrot. kalo mkn mesti carik "Mommy nak keyet". xpun fish or chicken. nasi xmau ok? bdk2kan..

anak ko da menunjukkan ciri2 yg baik sbg abg...yela, da ade adikkan. bgsla..

betul2 sejuk perut ko ek..

dalilarahmad said...

cik bambam : kalau tiap2 hari nk deco nasik, boleh la pasni aku join master chef musim 2..wakaka

mommy aisy : pasni nk soh dia ratah brokolo plak..hehe..asyik carrot je..tp ok gak kan, elok utk mata..

+ GEE + said...

ye..sama la kimi pun suka mkn carrot...skrg ni bubur adik dia pun dia yg habiskan....so...xde mebazir la...

comell tngk iman solat...didik dari kecik...terdidik generasi ye :)