Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 21, 2011

abang iman dah tak sayang adik ke??

Salam semua,


Lately, abang iman asyik dok cepuk adik dia..pasai pe entah??!!
Kalau nak kata dia jeles, memang pun dari kisya lahir lagi..
tapi takde la sampai cepuk adik..
Ummi babah pelik..
adik ada buat salah ke?? heh, tak mungkin la kan..
Budak tu apa tau?!!


Adik baby mmg ummi dah tak berani nk tinggal sorang2 atas katil
bukan sebab dia dah bergolek..
tapi si abang yang dah pandai panjat katil, naik katil, memula tengok2, pastu kiss.last2 dia cepuk..
Pek..pek..pek kat muka adik.
aduii..sian la budak kecik tu
nk marah si abang, memang la marah gak, tapi ape dia paham..
Budak baru umur setahun 4 bulan..dah ade adik..(nk salahkan ummi babah ke..uuuuuu)


Bukan takat cepuk je,kekadang tu landing baik atas badan adik..
mak ai..penyek la budak kecik tu
yang si adik lak, kadang2 tu tak nangis pun
seakan redha dengan perbuatan si abang..


Semalam lagi pulak
Iman tgh makan buah oren, letak oren dlm cawan.
Agak2 dah puas makan, boleh dia ketuk kepala adik dengan cawan tu
Menjerit la si adik..


Agak2 nape iman jadi mcm tu ha??
baru je lagi benda2 ni..


Kalau babah nk mandikan kisya, mula la dia menjerit
macam kena dera..huish..
Pening kami


So, petang semalam, waktu anak2 tido,
dapatla ummi babah sembang2 and bincang itu ini
At the end, kami buat keputusan utk beli baby cot
Jangan tekujat ye..
Asal?? Memang takde baby cot ke??
Ye..memang takde beli sejak iman lahir.
Takde keinginan pun.
Sebab hubungan ibu dan anak akan lebih rapat bila dapat tido bersama
dan jantung (atau paru2, tak ingat plak) akan lebih sihat..
(hasil bacaan berita harian)
Walaupun si ibu tido tak dapat dipelok oleh si ayah..
Itu fakta tipu la..kalau tak mana dtg setahun sorang..blurpppppp


Ingatkan malam tadi nk jejalan, nk usha deep freezer dgn cot,
tapi tetiba lak ayahanda dan anak2 bujang dah terpacul depan gate.
So cancel.Malam ni pun tak bleh sebab nk tgk harimau muda main..


Eh, player jersi 13 -ahmad fakhri tu budak SMGR ek??
Macam familiar je muka,..
Bukan apa, dalam fesbuk, ada org tag gmbr time sukan tahunan tahun 2002 (mmg sadis tgk muka sendiri time ni)
Time ni form 5, seronok bila jadi senior..
Time sukan la nk melaram baju2 pinjam lagi2 time kawad kaki..
Time ni la menggedik nk pegang bunga manggar la, bunga telor la segala bunga nak pegang..
Habis hebat, padahal lari 100meter dah semput..
Ok, berbalik pada gmbr ni..
tengok bebaik yeee
Ok, ummi opkos la kecik molek bajet cun tu..(buwekkk). yang no 3 dari kanan..
Yang pakai songkok tu nk tau sape??
Adik safee sali..ala..player harimau malaya yg semakin glamor tu
Dapat la tumpang sekaki glamor dengan adik sapi sali
ekceli sapi sali dulu my senior..(tumpang glamor lagi)
Dia dulu biasa2 je kot..tak kenal sangat pun..
Bukan jejaka idaman lah senang cite..
Ok, yang fakri tu yang dok depan.4 dari kanan.
Ada rupa tak???? hehe
Ye la kot ek..
Ok lagi sorang ialah azlee..6 dari kanan..
Sape azlee?? 
Dia tu newcomer dlm industri hiburan tanah air..
Antara cite yang ingat ialah kelaaaaas kau maria (astro) dengan model iklan brylcreem (yang kat airport dia rambut cacak2 sekali depan imigresen dia transfer jadi nerd)


Tapi benda ni belum pasti kesahihannya.
Aku je yang pasan nk tumpang glamor dapat satu sekolah ngan orang yg dah glammm..


Eh..apehal melalut cite ni..
Ok.
papepun kitorang akan usha baby cot dengan freezer mlm esok..


Satu lagi,
Selamat berjuang kepada wira2 negara untuk tumpaskan keegoan sang garuda


~end~











4 comments:

~farah~ said...

1. noli katanya injured eh, tu tak main bola tu yek.
2. ala, lupa la pulak fakhri mana. gambo kecik sgt.
3. aku prsn azlee ni (nama orientasi tongkoi) ms dia jd pengacara elo-elo dgn cite anissa jadik laki tipu rcw..hahaha.

~farah~ said...

ehhh. lupa nk komen mende utama

iman jeles kot tgk adik. dia igt umi dgn babah tak syg dia la asik dgn adik jek...hihi

dalilarahmad said...

eheh..tongkoi??aah la..tp betoi kan azlee tu..
si fakri mcm tak bape glamor sgt kot..alah, deme pun form1 time tu..budak sukan kot ek dia..

iman jeles lantas mencepuk adik ye??bagus tindakan cm tu..riso tau, takot dia pegang benda tajam2 ke dah cocok lak mata si adik..
syifa dulu cmtu gak ke..

+ GEE + said...

erm...iman rasa tergugat dgn kehadiran adik tu...sbb prihatian lebih pada adik...so tabah la wahai ummi...ajar iman slow2...may be jarak terlalu rapat...iman tu baru nk belajar terima kehadiran si adik....

cakap la dengan iman...adik selalu kne sayang :)iman abang...kne jaga adik :)