Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 25, 2011

EBM Iman Kaiyisyah

Natang ape tuh berbungkus bagai??
Daging kurban hari tuh kot..heeee
Bukannnnnnn..
Itu la stok EBM baby kisya..
Alhamdulillah, berkat usaha gigih lagi kental, dari pantang lagi dah buat stok..
Hasilnya..ayam terpaksa letak kat bawah..
wiuuuuuww..jijiksss.maksimumkan suhu darjah celcius petiais
Terpaksa hokeyhhhh.
Dapat letak kelapa parut je..
Plak tu, mmg tak boleh nk berangan makan ikan, sotong udang bagai..
hari hari terpaksa kunyah ayam..jemu dahhh
Ikan bilis pun dah habis stok..
Telor pun ayam gak kan..jemuuu


Freezer buat masa ni khas utk EBM kisya..
Dah berapa oz, tak tau le..
Sebab tak tentu isinye..
1 storage boleh muat 8oz, tp ikot berapa oz yang dapat.
penah dapat 1oz jek!!!
Itu sebab guna milk collection, tak pump pun..
Worth jugak benda  ni..
Rajin guna waktu pantang ritu.
Ye ar, bila kita bagi susu anak sebelah breast, yang sebelah lagi pun menghasilkan / mengeluarkan susu gak
So dari sedekah kat breast pad, baik kita takung.
paling banyak dapat ialah 3oz ++, itu pun bila kuarkan, tumpah sikit2..
Penuh sangat dalam shell dia.
Harga mahal sikit la, dua ketul tu  je rm70 (menangis membayo)


Ok..berballik cerita EBM kisya tadi.
Malam kemarin kuar p bangi, cari botol susu kisya yang baru
Guna MAM, Alhamdulillah nk jugak dia minum pakai botol tu
Konklusi, kisya tak nak guna tommee tippee..
Ada sape2 nk beli satu lagi tak??hehe
ada sebotol lagi tak pakai..5oz..lelong..lelong..

Eh.sambung balik cerita..gila melalut.

Pas beli botol kisya, saje singgah kedai jual barang elektrik, nak usha freezer.
Sempat pergi sebuah kedai je.sbb dah mlm
Kedai ni nampak dari luar gempak giler,,
Sekali kat dalam ada 4 bijik freezer je..cehhh
Harga cam mahal lak tu
Yang kecik jenama elba pun lagi sengget nk 700..haktuiii..mahal..
Tapi kitorg bukan nk bli lagi pun..
usha rege dulu dakkkk.
Aku ckp, harga takleh kurang ke bang???
dia siap amik calculator, tung tang tung tang tekan, last2 670 dia offer..
Cehhh..mahal lagi (padahal takde bajet cenggitu)
last2.Ok la bang takpe, kami saje tgk2 je..
Eh kak, kami kat sini takde makap makap harga..penghantaran percuma..
ohh yeke..saya ingat dalam 600 je freezer..
senyum..kuar kedai

Rupenye dia folo kitorg sampai ke kete siap tekan tekan kalkeleter..
ape kejadah brader nii..
Ok kak, 615 saya offerr..
Takpe la bang, terima kaseh..

Ape daaa..habis nk dapat last customer le tuhhh...
Teringat plak cite pak cik aku.
Ni kes zaman Bio aura tengah glamer meletop letop..
Bio aura ni pun tgh jadi barang panas mcm gorpis (goreng pisang) tu haaa..
Time tu sume dok pakat nk beli / jual bio aura, sampai sanggup buat loan 20k.gilerr..

Ada la member pakcik aku tu dah tak nk jual natang tu.
Nk habiskan stok dia offer sebijik kat pakcik aku.Kena la offer rege asal dulu kan..
Bila nego punya nego takde win-win solution.
last2 ape tau.
Pakcik aku kata 'aku ada 1000 je'
Alih2 member tu jual jugak dgn 1000..
Ok gak kan ayat dia tuh..
aku ni dah la tak pandai nk 'ketuk' harga.
So kena la guna kekdah ni bile nak beli freezer nanti.

Tapi jangan le ko pegi paso mlm beli ayam ckp ' ok bang saya ada spo hengget je'
Padahal ayam ko sampai 2kilo lebey..
Memang dia hayunkan jugak ayam tu kat kepala kannnn..
Agak agak la kan..
Beli barang beso2 boleh la nk ketuk ketuk harga..

end

5 comments:

Moonchild said...

wah..byknyer stok...ade label x tuh?x nmpk dlm pic....hehe

k.nor pun berazam nk bf bile dpt baby no.2 nti..:-)

Siti Syuhada said...

time dalam pantang mmg meriah..aku dulu banyak giler susu..tapi sekarang da kurang dgn banyaknyer..rasanyer by ryan 6 months nnti da xde susunyer..huuhuh

Suzie Thomas said...

In that guaranteed cash loans case, they are on the look out for some extra financial assistance. In order to monetary burdens, guaranteed payday loans no credit check are considered as an ultimate magic portion.

dalilarahmad said...

k.nor : ada label utk setiap ketul..terus tulis guna markerpen..ada 3 beg plastic besar.2 beg hasil ngepaman bulan 10. bulan 11 sedang memenuh..

ct: kena think +ve..ko tak keje, lagi senang nk continue bf..anytime jek..tak payah nk buat ebm lambak2 gini.

Anonymous said...

http://www.cafb29b24.org/docs/buyativan/#anxiety ativan medicine - ativan in alcohol withdrawal