Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 2, 2011

Milestone anak dari kami

Salam semua,


Asyik2 dok cerita pasal perkembangan si abang je kan..bila plak turn adik ni..hehe..sian anak dara ummi ni..ok..ummi nk cite ape ek..ok..


Ummi buat milestone lah senang kan..


1.Baby kaisya hari ni dah 48 hari,,ummi pun dah selamat habis berpantang 45 hari..cuma  pantang makan je ada half way to go..100 hari ok..pastu leh la bedal segala abc, lai chee kang, tutti fruti, baskin robins..emm..yummy..buat masa skang telan liur je la..


2.Baby kaisya dah pandai senyum2 bila orang agah dia..time kat ipoh ritu, paling suka sembang ngan atok la..atok kan rajin layan dia..main2 dagu baby kaisya yang tajam cam ummi tu..emm..kalau kat sini, ngan babah pun kaisya rajin sembang..


3.Masih full breastfeed.


4.Check up sebulan, berat badan dah 4.2kg, 55cm..good job dear


5.Sedang berjinak jinak utk minum susu guna botol/syringe..Bukan main payah lagi..Buat muka tak puas hati jek..


Muka tak puas hati kerna dipaksa minum susu guna syringe

6.Dah mengereng sikit2.Hope cepat niarap macam abang iman (3mths dah niarap)

7.Rimas bila dipakai topi or headband.

 Dah rimas le tuh.Buat muka kiut mintak bukak


8. Sangat disayangi abang..Abang iman akan cium kaisya ikot dan je..mana yang sempat..
yang ni ok la, kat muka
yang ni
'
'
'
'
'
'


kalau yang ni??adik redha..jangan digigit udah..

9.Saiz diapers, masih S..bulan depan kot dijangka tukar M..hehe..

10.Stok EBM kaisya,,emm..ummi tak kire..tp dah tak muat peti sejuk..
   (owh incik suami, nk buat permohonan baru iaitu deep freezer..kehkeh)

Ok..takat ni je dulu kot..layan gambar sikit..




Tetiba ada gmbr abang iman..ummi suka tgk yang ni..sgt manja!!


4 comments:

Cik Bambam said...

comelll~!!! :P

+ GEE + said...

comel....dua2 comel...rasa nk gigit je...

Mommy Aisy said...

Dua2 nmpk banyak ikut muka ko dal... Nk baby sepasang jugak!

~farah~ said...

teringat plak zaman baru2 branak faris dulu..haha kiut!