Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, July 3, 2011

Iman dah berjalan!!!

salam semua,

This week, iman sangat rajin untuk prektis 'nak berjalan'.Memula takat berdiri sendiri.Ok la.Itu memang dah lama dia tunjuk.Even, babah pun dah belikan walker cum car rider utk dia.Konon nk prektis make perfectkan lagi berjalan nya tu.Almost sebulan gak dia pakai walker tu.Memang la laju berjalan.Tapi kalau time dia tak mau, ummi dok soh jalan, boleh lak dia terbalik kan walker tu.Punya la bijak..cehhh..

Ok, officially, last week,Khamis malam (30June2011).Dia berdiri depan ummi, sekali dia buat 2langkah!!! wah, ummi terus ckp kat babah yang iman jalan.Time tu babah membelakangkan iman.Malam tu b4 tido, dia galak nak berjalan pulak..haha..Dari 2 langkah ke 3langkah.Ok la, 1st step kan.Tak payah jauh2..atleast dia nk try..

Esok malamnya, pun sama. Tapi dis time, habis dia round 1 bilik.Berlangkah-langkah.Jatuh, pastu bangun balik.Bila ummi babah sebut tateh, dia pun ikot gak "ateh..ateh"..haha..klako..Bila jatuh, dia kata 'dah"..haha..boleh plak gitu..

Tapi skang ni masih lagi giat merangkak dari jalan..Ikut mood dia gak..Cuma suka sangat berdiri..Takpe..usaha tangga kejayaan..

Ni ummi ada upload iman berjalan..

video

No comments: