Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 12, 2011

Iman Birthday Bash

Salam semua,

Syukur Alhamdulillah, niat kami nak buat makan-makan dengan menjemput saudara mara terdekat, jiran tetangga dan tidak lupa rakan-rakan telah dilaksanakan dengan jayanya.Memang dah lama nak buat house warming since rumah pun dah siap renovate bagai, perabot pun dah start penuh sikit2, tapi asyik postponed jek.Last2 decide buat terus time birthday iman.Memang dah agak time ni mesti sakit2 badan sebab dah 31 minggu.Tapi untuk iman, gagahkan jua.

So kami decide buat on 9th july since the exactly birthday iman is 8th july.As planned, kami decide to make a simple hi-tea with quite heavy food..haha..boleh tak??? So the menu were lontong, lodeh, sambal sotong, pulut, rendang daging, bihun, laksa.Kira berat jugak la kan.And ofkos birthday cake tidak dilupakan. And luckily iman, opah and atok willing to sponsor lontong, lodeh, sambal sotong, pulut, rendang daging and mak long/pak long iman sponsor laksa and air kotak.Mama iman sponsor apam gebu bebintik..which is now tgh pemesss..Ummi goreng bihun je..TAPI, disebabkan kesibukan (ekceli buat2 sibuk..haha), atok iman yang masakkan..wahaha..ummi ngelat..tapi ummi tolong bab2 potong memotong and all the preparation matters..planner la katakan..buweksss..bukan apa, takot kalau ummi yang masak, tak laku bihun tu..huhu..Inilah dikatakan rezeki iman merangkap anak..Ummi dan babah haruslah sponsor party bag for kids..Ada la 6-7 jenis sweets, cikedis, coklet, ballon etc..penuh 1 bag..

Emm..During the event, tetamu datang start with closest relatives and tersesat my collegue, edy..haha..As usual, setiap majlis mesti dimulakan dengan bacaan doa.Ianya diketua oleh my father @ atok iman le..bacaan doa & tahlil..Reason tak tunggu tetamu lain becoz tetamu come and go..We dont fixed time what time start makan, time for doa..So let the family start first lah..senang..

Ekceli, kami berdua takut jugak, sebab 9th july tuh ada plak la perhimpunan haram yang telah menyebabkan banyak road block..cehhh..memang spoil..worried orang tak datang.Tapi alhamdulillah, makanan telah selamat dipelahap oleh sedara mare, jirang tetangga yang mengungguli carta..haha..tak lupa juga pada kawan ofis, kawan sekolah, my roomate time uni pun dtg jugak..thanx guys..Balance makanan cukup2 untuk ditapau oleh sedare mare dan boleh la sambung makan hari Ahad tuh..

Iman a bit cranky that evening sebab dia mengantuk.Babah terpaksa bangunkan dia dari tido around 4pm, utk mandikan dia.So a bit tired la that birthday boy..Tak nak dengan orang lain.Gilir2 la ummi dengan babah dokong..Time potong kek pun punyalah payah nak bergambar..Gambar ummi plak yang terlebey cun..wakaka..
ok la..ummi pun maleh nk celoteh lagi..dah panjang sangat ni..meh tgk gambar..



Kek iman ummi tempah khas gambar pocoyo..













Relatives..opah glamor iman yang pakai tudung kaler terkois tuh












Relatives lagi..atok iman yang ala2 pak aji pakai lebai tuh..haha..















Tetamu..pelahap time












Babah layan tetamu












Iman with abg adam..abg adam lebey excited dgn hadiah iman
















Potong kek time..Tengok iman tu..punya la payah nak pegang dia..tp kenapa lilin ada 2 batang ek..ayo..baru setahun le..ummi dah tak pasan sbb iman mintak dilepaskan..huishh












Ummi yang lelebih depan kamera..anak rilex je..babah langsung cabut lari..



















nak umpan iman, my kezen bukak all the presents..kasi dia main..ummi babah layan guests..











Beside me: liza, dormate time form 3
In Blue shirt : my roomate time in uni













Orang nak jumpa besday boy, dia boleh tido!!


















Thanx pada yang bagi iman hadiah..Iman dapat beskal pink!! Atok bagi..huhu..yang kete hitam tu, jiran bagi, siap datang balik belah malam sbb nk bagi.Dia tak tau besday iman..And to opah and maklong, thnx a lot bagi banyak sangat baju+jeans..Save duit ummi sopping baju raya iman..fuhhh..lega..







Iman main dengan toys baru..ok iman..setengah tahun ummi babah tak beli toys kamu ye!!!











Adik baby dalam perot pun dapat juga hadiah..hehe..Thanx to my bro n SIL..













3 comments:

+ PUAN GEE + said...

waa...utk adik kaler pink...mesti gegurl kan.....
utk si abg hepy besday ye....tahniah dal...

dalilarahmad said...

thank k.agee..tak tau le betpi ke tak pink tuh..deme main bagi je..dlm bag dah de 5pasang baju, siap mitten booties sekali..kitorang pun tak soping pape..

+ PUAN GEE + said...

xpe...baju abg iman kan de...bg je pakai...akak dulu pun x shopping sgt brg bby....bju baru mentua yg beli sbb dh xcited dpt gurl... :)

dah 31week...cepat nye...take care tau