Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, July 15, 2011

apa yang sesuai ye

Skang ni tengah mencari cari nama yang sesuai untuk si kecil yang bakal muncul dalam hidup kami..any idea..tapi kena la tahu boy or girl kan..haha..dari iman dulu nak letak nama ala2 arab sikit..Last2 iman Rizqin..ada ke arab2 nya tuh??? Kalau babah iman lak, dia mesti pastikan nama tu ejaannya dalam bahasa arab adalah betoi..eh..paham e..maksudnya gini..jangan nak pandai2 tambah ejaan pada tulisan rumi sebab takut maksud dah jadi lain dalam bahasa arab..Nama RIZQIN tu pun dia siap konfirmkan kat kawan dia - seorang ustaz kot..eh ye ke..tapi rasenye dia terer la bab2 agama ni..nak kata dia detail or fussy???

Disebabkan jantina pun 80% dah confirm, so aktiviti mencari dah pun start 2 bulan lepas..dah dapat la satu nama.Tapi panjang pulak.Bila disambung2 maksudnya, dahmacam tak cun pulak..emm..apakah nama yang sesuai ni..aiya..nak letak nama klasik macam siti khadijah ke, zainab ke, incik suami awal2 geleng kepala..geleng aje, tapi bukan nak carik pun..cesss..pastu disebabkan baby ni dijangka keluar bulan raya @ syawal, cadang letak Syawalina..hah..lagi kena bidas!!! tak mau jugak..

Aiyaa...ini macam payah le..nama cadangan dia macam nak tak nak je..soh cari maksud sekian sekian..emm..Ok la..nak continue mencari..Cari guna buku lagi puas hati kot kan..yakin sikit maksudnya..kalau kat internet ni, maksud berbeza2 tapi nama sama..aiseh..kacau betoi..

gambar takde kena ngena..harap maklum

6 comments:

~farah~ said...

kalo nk klasik kan
nur kasih
kasih suci
bunga citra lestari :P

Siti Syuhada said...

Haaa...da agak dah...mesti baby girl...best2..aritue nak sgt baby girl..nampaknyer kena wat anak cepat2 nie..

dalilarahmad said...

aku dah macam terbocor rahsia plak..cesss

Nurul Farhana Kasim said...

yeayy..girl..best2 sepasang..sok geng laa depa berdua tu..dh laa umo dekat2..nnt jd cm kembar laa..best laa hg lin..
::jeles nih...::

Anonymous said...

del,
kan ke dah ada nama gurgurl ari tu? tak jadi ke? yati

dalilarahmad said...

cik yati..dah tak hengat la nama ape..kena cari nama baru jugak..