Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, July 14, 2011

10 benda yang nk share

Salam semua,

Saje nak share pengalaman during my 2nd pregnant

1.Back pain datang cepat sangat. Kandungan seusia 4bulan dah start.Menyengat nyengat.But dis time tak taruh pape minyak pun.Biarlah sakit pun.Sebab kesian, takut jadi cam iman.Rashes tak habis2 sampai besar.Takut kesan dari minyak tuh,Baby kat dalam perot panas..Sian anak ummi yang encem tuh..

2.Tak berapa lalu nak makan.Malam je, tengok nasi dah tak lalu.Kadang2 je makan.And yang paling seronok, berat badan pun tak naik mcm dulu.Kalau iman dulu, start 4months onward, 2.5 - 4.00 kilos naik..Dis time, baru sekali je naik macam tuh.And pernah naik tak sampai 2kilos pun..Hepi i..Skang ni pun baru berat 60kg..Yang dulu, kalau dah 7months, around 66kilos kot..fuhhhh semangat..

3.Rajen tak tentu pasal.Especially tang memasak.Buat laksa le, buat kek le.Asal ade stok pisang, rajen lak buat pengat pisang.Kalau dulu, sampai hitam pisang mak mertua bagi.last2 campak masuk ahtong..

4.Malas tak tentu pasal.Paling malas nk lipat kain.Lantak le berlonggok longgok sampai berbakul bakul..Tunggu incik suami yang buatkan.Setakat hari ni, dia je yang sidai dan angkat jemuran..Me?? Malas le..

5. I MISS MY BREASTFEED TIME DEMMM MUCH !!!. Kalu rindu2 tgk gambar me BF iman.Sebak, sayu, gumbira pun ada.Iman skang kalau sua, dia buat main jek..cesss...4 bulan dah berlalu.Tak sabar tunggu lagi 2 bulan untuk kembali semula BF.Senget2 badan, mengiring bagai nak nyusukan anak, sendal2 bantal..Baju BF pun dok diam2 je dalam gobok tuh..huhu..Semoga niat untuk full BF anak kedua dapat sehingga 2 tahun..Amin...

6.Takde keinginan langsung nak beli baju baby.Cuci mata je lebih..Beli nye idak..tah bila nk soping ni..aduyai...

7.Takde mengidam sampai nangis2 macam dulu.Dulu pernah paksa incik suami keluar time hujan, p cari mexico bun..boleh tak??? ape sangat la mexico bun yang ala2 roti boy tuh..dah dapat bukan habis pun..

8.Masih mengamalkan makan scott's emulsion.Siap demand nk yang ori falvor.Tp macam sedap plak dis time.Kalau dulu, macam nk muntah le..mcm2 pe'el utk ngelat dari telan..amalan minum susu kali ni, kadang2 ikut suka hati je..kalau kenyang sgt, mmg tak minum.Incik suami suruh pun, cakap je "tak mau, perot kenyang sangat"..dia diam jek..haha..tp kadang2 dia marah jugak.Mula la nk bezakan time iman dgn adik dia..haishhhh.

9.Lately suka pakai lipstik..Setelah iman menjahanamkan lipbalm murah tu, kobek2 had lama jumpa jugak lipstik.Tiap hari pakai tu..lepas solat zohor pun kadang2 tacap2 sikit..haha..bajet cun..buwekkkkks

10.Time ngandung iman, ummi banyak tgk pergi site tgk project.So ummi nk iman jadi injinior..Time baby ni, ummi banyak buat audit agency..So baby jadi auditor..ah..auditor??tak kawenn anak aku kang..tidakkkkk..

Ok la..10 catatan sudah..nanti2 tambah lagi..daaa..


motif letak gambar iman??? takde..

2 comments:

~farah~ said...

like no 5 the most! kan...bila dh pregnant yg seken dia jd kurang kesah sgt nk soping ke apa. last minit jek suma :P

mama amni wife afif said...

Petanda baby girl tue sbb masa k.ina pregnant amni lebih kurg cmtu la...hehehe....adakah baby girl?