Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 29, 2011

Baby blue or pink???

Salam semua..

Today nak cerita pasal my pregnancy yg dah tak disangka dah masuk 29 weeks!!!.Dis time mmg rase sekejap sangat masa berlalu..tup tup dah 7bulan kau!!!..nak bersalin dah weiii..takut...kena jahit lagi..waaa..Mohon pada Allah SWT moga dipermudahkan and dapat bersalin normal lagi..InsyaAllah.

Utk kali ni, persediaan mmg tak semeriah dulu..Maklumlah, iman masih kecil.Tumpuan 100% pada dia lagi..Yang dah buat ialah :

i.Asingkan baju2 "abang iman" yang dah sendat2 tu untuk diturunkan pada adiknya.<-- kalau boy mmg molek sangat, kalau girl..emm..guna je la..buat basahan..
ii.Last week borong kain untuk buat bedung, sampul bantal tilam yang baru..haha..
iii.monthly check-up..haha..yang ini harus lah dibuat..tak buat mmg nk kena lempang laju2 dengan doktor.

Emm..rasenye itu je kot..Tiap kali p tgk baju baby, mmg niat nak rembat baju baby utk yang dalam perot ni, last2 baju si abang yang diambil..caner??? memang tak leh membantu lah..begitu juga dengan toys dan semua lah senang cite..ayoo..incik suami..bila mau beli ni..beg iman yang dah rabak tu pun tak berganti2..sian dia.Pergi mana2 beg dia la yang paling tak comel..Beg free dapat dari MPOB..gambar kelapa sawit gitu..

Oklah..This time pregnant, dah buat detail scan cum 4D.jeng,,jeng..jeng..Jantina??emm..secreto lah..let us simpan until deliver..Kita tgk boboi or gegel..hehe..And Alhamdulillah, time detail scan, semuanya nampak normal.Cuma sebelah tangan dia tak leh nk kira jari sebab dia letak bawah dagu..But baby's position sangat baik dan mudah doktor nak scan..pape pun jom tgk 2 gambar berbeza yang menunjukkan tindak balas baby bila discan.Seolah2 dia tahu ada orang sedang memerhatikan dia..ecehhhh..



1st pic : Muka masam mencuka..tak pun tgh tido..tak pun takde perasaan macam abang iman..haha













2nd pic : Dia SENYUM laaaa!!! Serius..klu tgk gmbr nmpk biasa je kan..Tp real situation, mmg jelas mulut dia mengukirkan senyuman..
Doktor boleh kata dia buat posing.Kesian kat dia yang dari pagi asyik dok scan perot orang je..haha..Nway, thanx baby sebab senyum kat ummi+babah+abang iman..tak sabo nyeee nak pegang kamu..


ok lah..daaa

1 comment:

LoVe said...

ala...tomeynyer...geram je nengok...