Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 22, 2011

Father's day celebration

Salam semua,

Last week adalah hari bapa.Ekceli babah tak sambut hari2 macam gini.Dia hanya sambut hari raya je..haha.So, ummi pun takde la plan gempaq2 kan sebab keadaan pun macam tak bape nak mengizinkan.Just buat simple dimple je.

Ok, utk hari kejadia, kami dah sambut (lebih kurang sambut la), 1 day b4.Kira pre-celebrate.Hari kejadian adalah hari sabtu.Early in the morning, ummi dah bangun, buat mee kuah feveret babah.Tapi macam tak bape sedap..cehhh..Tp babah balun gak bermangkuk mangkuk.Kire dapat sambutan gak la.Iman pun makan dengan banyaknya (ummi tak buat pedas, takut iman sakit perot).
.
Pagi tu kami keluar, cari barang, terminate berukband and subscribe streamyx (yahooo.pasni berinternet sakan di rumah).Bile dah lunch time, babah ajak balik.Owh tidak.tak mau masak.Ajak babah makan luar je.Singgah makan kat kedai nasi kandar.Tapi babah yang belanja..BOLEH TAK??? haha..belasah je.Dengan alasan dia bukan sambut father's day pun.Watpe nak berkira..kui..kui..kui..

Nak dijadikan cerita kat kedai mamak tu, ada sorang aweks baby girl ni, giler gebu badan.Iman pun mula la menunjukkan kecomelan dan ke'eager'an utk berkawan.Bile dah tak boleh dok diam dalam highchair, babah pun bawak le iman dekat ngan aweks baby girl tuh.Nasib la yang ada dengan baby tu, nenek atok dia. Kalau mak ayah dia, idak le kot babah nak menggedik2 pergi situ.Baby gegel tu pun menunjukkan ke'eager'an utk make friend dengan iman. Untuk ini , ummi boleh simpulkan yang babah ajar anak caner nak ngorat..huh..kecik2 dah pandai..Tak caya??? tengok nih..




siap parking dekat tu
















hi, saya iman rizqin..panggil iman je..awak..**blushing**








babah: makcik, anak opppsss cucu makcik ni macam berkenan kat anak saya la..
(sudah tukar ke??)









Habis je makan, kami pulang.Babah dan iman apa lagi, melangsaikan aktiviti wajib iaitu TIDUR..Ummi kalau dah penat sangat memang tak leh tidur, maka ummi pun turun ke dapur.Teringat nak buat muffin utk babah ala2 seperais le.Petang tu, depa dok pulun tido, ummi dok pulun buat choc muffin.Simple je, sbb beli tepung yang dah siap utk dibancuh saje..haha..main tipu..Tinggal masukkan telur, air dan minyak..Hasilnya memang mabeles.Tengok ummi buat ye..


1st step: bancuh hingga sebati segala benda yang ada.














2nd step: Masukkan bancuhan dalam cup.dalam 3/4.















3rd step: Masuk dalam oven.Tak hingat bape celcius.Tp dalam 25min je..












4th step: Usha2 tak sabo.Tengok, dia dah naik..











last step: kuarkan dari oven sambil mengambil keharuman bau muffin yang panas.pastu sedia untuk dimamam..
**tapi nape muffin tu senget2..hah..ini sume salah tray tu.sebab dia lekuk ke bawah sikit..haha..









Satu peket, dapat la lebih kurang 20cup.Banyak gak.Sebab cup dia beso2.Utk itu ummi sedekah sikit kat org belakang.Elok pulak bibik belakang tengah basuh ayam, so tak payah le nak terpekik2 bagi salam.BAgi dalam 1 tupperware = 6bijik. Bile dah bagi b4 masuk umah boleh bibik tu cakap "udah bau dari tadi"..Hamboi..macam nak test aku samada hantar ke rumah dia ke tak (lepas dia bau muffinku ini)..cesss...

Ok.Pas siap pembakaran muffin second round, dah masuk asar, ummi pun kejut babah dgn iman utk minum petang.Boleh babah tanya 'tak tido ke?"..ape nk jawab??? takkan nk jawab, ayang buat muffin bang!!! haha..tak seperais le..kuang3..

Bile turun bawah, babah agak terkejut la ummi buat muffin.Pandai pun..babah puji..memang le pandai bang oi, bancuh gitu je.Kalau dah kena anyak tepung bagai, mau besoknya baru siap..haha..Yang syioknya, iman pun makan gak.Lebih kurang 3cup dia makan sorang.Tapi bukan sekaligus le.And muffin ummi habis dibelasah 2 hero kesayangan ummi.I loike..esok2 ummi buat lain plak..






Iman makan comot..













Dear my lovely husband,

Happy Father's Day.We both love u very much..

Note : Babah demand nk makan apple pie..kena gugel cari resepi..emmm..

2 comments:

Huszaini said...

Kantoi laa cerita kat sini.. hehehe

Siti Syuhada said...

Kemana tumpahnyer kuahkan...neway, muffin tu looks tasty tapi kena tggu ryan besar dulu lar baru syok buat..happy father's day en.sukri..!!