Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, October 22, 2009

:: Demam KIK (part 2)

WOW!!!

Tak dapat aku nk gambarkan bagaimana tekezutnya diriku bersama ahli team yang lain pabila pengacara majlis mengumumkan yang kumpulan EAGLE-I menang utk KIK peringkat ICU JPM tahun 2009..kumpulan KIK aku le tuh..tekezut tahap beruk kitorang..al-maklum le..aku di antara presenter nye..kui3..dah le takde niat nk menang..takot kena masok tahun depan..perghh...kitorg pun dgn bangganya “terpaksa” naik ke pentas utk mengambil segala hadiah2 yg telah ditawarkan kepada juara termasuklah $$$$..tapi tak penting sume tuh..yg penting ialah tahap ketekezutan kitorg masih lagi di tahap maksima..trauma rasenye bile diumumkan sebagai juara KIK tahun 2009..haha..senyum aje kitorg pas naik pentas sebagai juara..turun pentas, byk le org yg cakap tahniah,..termasukle mak aku..hehe..tetapi!!! adakah berbaloi kemenangan kitorg ni..mungkin le..meh aku senaraikan kenapa aku kate kemenangan kitorg ni berbaloi-baloi:

ü Time makin hampir nk bertanding, bilik tidor aku mcm tongkang pecah..

ü Aku terpaksa tangguhkan acara melipat baju yang dah menimbun sebanyak 2bakul..(hampeh nye b1n1)

ü Terpaksa jugak menangguhkan basuh baju yang secara puratanya 2 bakul..perghhh...korg dapat agak le byk nye cane..2 kali pusing mesin..

ü Dah seminggu aku tak masak kecuali ujong minggu..tu pun buat bekfes je sbb sabtu ahad pun dtg opis utk siapkan KIK..yang lain mkn luar jek..

ü Sayor bayam (feveret hubby) dah lenyo sbb lama sgt dalam peti ais..npk sgt aku tak masak..xsempat tau kawan2..

ü Mata aku mmg kena p facial sbb dah kering + x bermaya sbb kurang tdo+kurang rehat dek kerana tiap hari stay back kat opis..

ü Life aku takde (ini idea dri presenter lain iaitu cik aida)..

ü Keje hakiki aku byk tertangguh kerana KIK..satu report aku terlepas due date..nasib boss tak marah sbb menang kan!!!Fuhhh

Haaa..bayangkan le life aku cane kawan2 semenjak aku bergelumang dengan KIK ni..janji top management kalu kitorg menang nk bwk p jejalan ke Pulau Pisang..aku pun tak tahu ceruk mane pulau tuh..depe kata lagi kalu p kena tdo dlm kemah..hah..tak mau aku..bek aku tdo kat umah ade bantal pelok baik punye..haha..

Ok le..aku pun tak de mende lagi nk cite pe pasal kemenangan terhangit dan tekezut nih kt blog nih..gmbr nti aku upload..tgk le..kat FS dgn Fesbuk..sbb gmbr kitorg tgkp dgn Datuk KP ade kat kameraman opis..depe tak upload kat website lagi..tunggu je la..tapi satu benda nk gtau korang..lepas je kitorg present..memang rase puas hati sbb dpt present dgn best dan panel pun nmpk mcm impress dgn persembahan kitorg..haha..masok bangkol angkat reramai..walopon tak paham amende projek tu, kitorg ttp puas hati sbb team building + team spirit mmg CARO!!!!! =)

Dikesempatan ini aku nk tribute penghargaan pada team member iaitu:

1. Hariss (Ketua Kumpulan)

2. K.Ijan (setiausaha paling dedicate)

3. Zahri (injinior yg byk bantu)

4. Aida (tukang gelak lawak bullah merangkap geng gelak aku)

5. Hasbullah (suke wat lawak)

6. Azam (chipsmore member- tp ade reason)

7. Ria

8. K.jemm (anak2 dia pun ikot skali wat KIK)

9. Sarah (dah last2 byk ckp plak)

10. En. Khidir (Fasi)

11. Ir. Pn Umi

::Ni i selitkan gmbr sedikit::

~ Lepas sume dah setel..kitorg snap2 blkg bekdrop KIK 2009~
~Bersama alin..kami dulu belajar sesama..keje pun sesama..haha~
~saat2 menanti diumumkan juara, kitorg meregek dulu~


3 comments:

Syarifah Hadli said...

Dal, kau dah gemuk. Gila tembam pipi.

Siti Syuhada said...

sity,org yg keje gomen mmg sumer camtue...badan mmg cepat naik..asal meeting jer makan..asal makan jer meeting..hehehehehe....

~mrs.yie~ said...

haha..tgk le aku utk dijadikan contoh..haha..pada sape yg nk gemok, join le gomen..haha