Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 21, 2011

i hate satu minah ni.

Salam semua,

Tengahari ni macam nak ber'emo sikit..Kejap tadi tengah berFB, nampak satu komen kat wall pasal "KAMI BENCI DIPERTONTONKAN EBM BERTAMBUN2'..Orang ni macam tak siuman le..Geram plak resenye bile dia bukak satu page khas utk org "LIKE" page tu..adui..Kamon la makcik (refer to her), ko pun full breastfeed anak ko.U should know, di mesia ni masih kurang ibu2 yang menyokong BF 100% tau (kalau nk compare ngan orang kat oversea tuh)!! Tujuan blog2 ni tunjuk stok EBM bertambun2 tuh utk motivate ibu2 di luar sana especially working mothers, untuk kuat semangat bg BF pada anak atleast sehingga 2 yrs..Jangan bile takde susu or start kerja balik lepas habis pantang, terus bagi FM..I dont know what's wrong with her.Pulak tu ada komen dia yang takleh blah "kenapa perlu penuhkan satu peti ais dgn susu2 sampaikan mcm da xde ruang nak letak bahan makanan lain?"..U know what, it's a demmm statement (sorry ter'emo')..Bukan $$$ dia beli deep freezer tu, bukan $$$ duit dia bayar letrik, tak amik pun space dapur dia nak letak benda tuh, ayam daging kita pun tak tumpang fridge dia..apa masalah minah ni ha?? dia plak yang susah hati..adui..memang dah parah minah ni..

Ada lagi statement lain yang ntah pape yang tak leh blah.."Korang simpan banyak2 ni..kompom ke sumer ni anak korang minum???susu banyak2 ni agak2 baby korang xsuke direct feeding ke"
Haloooo..mostly yg buat stok ebm ni working mothers ok..takkan le nk bawak bby ikut naik ofis sekali dgn alasan baby masih menyusu badan..Dan takkan le nak tinggalkan breast kat umah kot!!!(haa amik kau aku nye emo dah berlebihan) Kompom minum ke tak, atleast kita dah usahakan yang TERBAIK untuk anak kita supaya dia dapat yang TERBAIK..

ini macam orang pun ada ke..Dah le dia BF anak, bagi la sapot ke ape..ini lagi dia kondem..tah pape..pulak tu ade juga yang like..uolls ni, kalau jeles yang bermotivasi, takpe jugak..ni terus BENCI..ala sebenarnya korang DENGKI + BENCI..kalau jeles dan bermotivasi takpe gak..huishhhhh

KITE BAKO AJE!!!

Ini page dia (klik sini)

5 comments:

Aku Ibu Muda said...

grrr...menyirap lak baca! ni kes tak sekolah tinggi gamaknya...bodoh sombong...dia ingat semua org duk rumah menyusukan anak macam dia... of cos la yg buat stok tu jenis ibu2 bekerja. kalau tak, sapa nak bg EBM...baik direct feeding je!

~farah~ said...

mmg tak masok akal. ayat yg bold tu mmg mengarut!!! geram jek bila baca!

~mrs.yie~ said...

aduyai..org yang LIKE dah bertambah..

Mama Iman said...

biarlahh...senyap jek..senyap x bererti kite kalah..biar die pnt sorg =)

mama amni wife afif said...

Poyonya minah nie....biasa la nie mesti kes jeles nie....dia tak boleh pasal tur la di kondem apa yg org lain boleh buat....