Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 11, 2011

Takde Mende Pun

Ramai dah memperkatakan tentangnya!!
Ramai dah macam nak pengsan bila dapat tahu tentangnya!!
Ramai yang dok fikir bagaimana kehidupan selepas ketiadaannya!!
Ramai yang mahu ia diteruskan!!
Ramai yang tidak mahu ianya di SHUT DOWN!!

haaa..amende ni sebenarnya..
dan sebenarnya..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-











Pasal Mamat ni le satu dunia kecoh dibuatnya!!
Asal?? haha..
Dia nk tutup kilang fesbuk yang skang ni fesbuk seolah2 menjadi
satu kewajipan untuk setiap umat di atas muka bumi ni untuk sign up.
dah macam kalau tak de fesbuk tak HAPPENING la.
kui.kui.kui.

ape entah.
Alasan mamat ni nk tutup fesbuk sebabnya:
" I just want my old life back "
Bagus lah kot ek??
Pastinya dengan wujudnya fesbuk ni dia hidup tertekan.
Kurang masa bersama family dan awek (ini aku yang tambah)
Hanya bersosial di alam maya sahaja
Ntah2 dating pun thru fesbuk je.Choi!!!

Takpe la, suka hati owner la kan
Kita bukan ada share pun
Sekadar PENGGUNA TEGAR
betul tak??
Keputusan penutupan FB ni ada pro and cons nya.
Antaranya ialah
1. Kita akan hilang directory yang dah terbina (yang ni kawan dari tadika/taska pun jumpa)
2.Sales merudum bagi yang berniaga thru FB (xpe, buat blog le)
3.Kurang masa dok ngadap pc/laptop hanya utk berFB (lebihkan masa untuk family,anak2 dan Allah SWT)
4.Boleh kurangkan bayaran bulanan berukand (amik pakej basic je)
dan banyak lagi le.
Korang pikio le sendiri

Tapi bagi aku, nak tutup FB, takde hal le
Sukati le, sebabnya b4 ni kita memang takde FB pun
Boleh je survive, masuk je universiti (ape kena ek??)
Kalau ada rezeki, jumpa la kawan2 lama tu.
Macam la b4 ni kalau terjumpa kawan sekolah lama kat pasar malam, tegur sakan peluk bagai!!
Betoi tak??
Ntah2, buat donoo jek
Selagi boleh nak lari kot
kui.kui.kui.

Papepun, kita tunggu je 15th March
Bagi yang rase benda ni betoi, amik tindakan ni
The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.

Nak tahu lebih lanjut, klik sini..

~END~


2 comments:

~farah~ said...

boring jugak xde fb. eh, dulu buleh je? hihi
kembali ke friendster lah :)

~mrs.yie~ said...

friendster??
haha.terpaksa amik upah cleaner la pasni..
berhabuk + bersawang sudah..kui3