Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 2, 2011

Updating

Salam semua,

Sedar tak sedar, my pregnancy dah masuk 34weeks..cepat betul masa berlalu untk 2nd pregnant ni.Time iman dulu, rasa lama sangat.Tetiba jadi takut lak nk bersalin.MAsuk labor, meneran bagai, kena jahit plak.Time berpantang, kena jaga luka..uuuu..cam ngeri plak bila nk masuk toilet..fuhhhh..berpeluh!!!

So semalam, untuk 1st time nya buat lawatan ke klinik kesihatan.Awal pagi dah pergi sebab nk amik nombor awal.Sekali dapat la no.4.But, tak guna jugak sebab tak penah dtg situ, dan proses pendaftaran + proses mendengar bebelan nurse adalah satu yang menyeksakan..Dah skip berapa nombor dah, but my turn tak juga tiba.Macam2 soalan cepu cemas cik misi tanya..Naseb la semalam mood ok (bulan puasa la konon), kalau tak dah lama misi bebel tu kena terjah balik.Bila tanya blood group apa and dah buat HIV test ke, i said O+ but no proof, and already did HIV test. Dr. Fazlina pun dah tulis dalam buku merah.Tapi dia kata takde plak..Kang rampas buku tu kata ape plak.Boleh plak kata "ini la swasta, sume tak buat.Kang jadi pape susah.Ni dah anytime bleh bersalin ni"..Bebel bbel je..Rimas aku..cam nk cepuk..Pastu siap bagi tau member lak.Last2 dia soh amik darah, nk tgk group ape and buat HIV test.Bila dapat je balik buku merah tu, cepat2 cari dalam buku tu.NASEB ADA!!!. Tunjuk kat dia.Terus diam tak kata apa..ahhhh, dia tak pandai cari..Tau nk bebel je..Masuk dalam suratkhabar kang baru tau..

After buat urine test, HB test, masuk bilik.Kali ni dapat nurse baik.Very friendly.I like her..emmm boleh request next visit, jumpa dia lagi tak???haha..Bila dia ukur tinggi rahim, she said ok.i asked wether at 34 weeks, tinggi rahim memang gini ke??she said yes..Syukur.Meaning EDD adalah tepat 95%. Sebabnya dulu tak ingat tarikh period. Kalau kat az-zahrah, just depend on scan shj..

BTW, ada satu story nak cerita, b4 masuk bilik utk check tu, lepas buat urine test.I found that, waiting area mmg penuh.ada la balance satu dua kerusi, tapi cam payah nk masuk sbb tengah2.so memula berdiri dulu, tapi tak larat pulak..last2 terjah tengah2 tu duduk juga..Sekali tu i found ada 1 guy ni, sebelah dia kosong, awal2 lagi tak menggedik la duduk sebelah dia.Bila dia cam nmpk ada org berdiri dia cam tunduk2.memula tak buat analisis lagi.bila dah duduk belakang dia.baru ku tahu peel laki orang ni.Bini dia entah ke mana la.g cek la kot.

Ada la sorang ibu mengandung ni baru lepas cek, kuar dari bilik, dia pun dok melilau cari kerusi.Yang mamat ni tunduk lagi.letak tangan kat dahi.Ala2 tido pun ada.Bila ibu mengandung ni lepas je dari line kerusi dia, terus dia angkat muka..Eh..buat2 tido dia ni..SAH..MEMANG SAH.Dia saje buat2 tido, supaya kononnya dia tak perlu bangun utk bagi duduk kat ORANG YANG LEBIH MEMERLUKAN..aku cam..ish..lelaki apakah ini ??? Bini dia pun mengandung jugak, tak pun ada anak kecik..Kamon la..tolong la respek orang yang lebih afdal utk duduk..Kau tu sihat gagah perkasa, pe salahnya diri sekejap.Laki orang lain elok je diri kat tepi2..Kalau incik suami, dia siap tunggu kat luar lagi.Memang respek la (ni kes puji suami sendiri.hehe).Laki tadi tuh siap main cak2 dgn anak cina depan dia..aku cam nk lempar kasut je kat kepala dia..tapi kang dia bangun cekik aku plak,,incik suami dah le takde..naya je kang..tp aku kalu dah geram, sound tepet je..sukatila..tp mmg b**** la laki tu..naseb la bini ko dapat laki yg tak reti respek hak orang lain..

dan2 isi borang khidmat pelanggan mintak buat signboard utk bagi keutamaan tempat duduk pada ibu mengandung dan ibu yang membawa anak kecil..siap highlight lagi, mintak urgentkan on this matter..ni kes siyes nih..sakit pinggang ooo diri lelama..

Tetiba tingat satu cite..dah lama dah..dah setahun pun..Kejadian berlaku di Butik MumDreams, BB Bangi..Baru habis pantang.Datang sana sebab nak beli set breastpump.Tengah ada promotion.Kena terjah cepat2, takut habis stok.Cerita dia gini..

Kitorang datang malam.Bawak baby lak tuh (iman le, sape lagi).Berselimut la budak renik tu..Takut sejuk.Kedai mmg open, tp utk keselamatan, dia kunci.Nak masuk, sila tekan loceng ye.Time tu pulak, salesgirl (SG)tak nmpk kelibat.Ada kat atas kot.Sebab nampak ada sorang laki kat situ(maybe temankan bini dia).Aku amat sure wife dia ngan SG ada kat tingkat atas, tgk baju preggy.Yang si laki ni kaki bertongkat pulak.berbalut sakan..tak leh gerak, duduk aje kat sofa tuh..

tapi takkan la kitorang tak nak masuk kan, walaupun berkunci.Kitorang dok ketuk2 pintu, tekan loceng bagai.memula macam sopan la.Yang heran nya, laki tu mcm tak perasan.Eh.biar betoi ko tak dengar..Aku sah siap gegarkan pintu mcm nak roboh dah..boleh dia buat bodoh je..Mustahil sungguh dia tak dengar..Incik suami dah nk angkat kaki.Tp me..tak putus asa..memang sgt tak puas hati dengan laki tuh..Ketuk lagi.Goyang2 lagi pintu..HARAM dia nk pandang kat pintu masuk..buat2 baca magazine..pandang syiling, kiri kanan.Hangin dah ni..Giler kau tak hangin..Aku boleh terima kalau dia pandang buat isyarat tunjuk kat atas ke (phm le yg SG ada kat atas, dia tgh menempang, takleh jalan), tak pun bagi isyarat soh tunggu sekejap ke..langsung takde..nak dekat 15 minit kitorang membakar kat situ..Aku tau dia nampak kitorang.takkan la tak kesian ibu yang membawa anak kecik, sejuk kat luar tuh..aduyai..

Bila dah berangin sakan, SG pun turun, tekan loceng, SG alert ada org kat luar.Dia bukak pintu.Wife si tempang pun ada jugak..Elok je masuk, terus aku perlu sambil lalu depan dia."Pekak ke apa??? Bodoh" pastu ada la bebel2 lagi..tak hingat ckp pe dah sumthg like "tunggu la org buat time ko ada anak nanti..tp yg pasti words PEKAK dan BODOH mmg aku sebut..Dia moncong je..apehal??? nk belasah ngan tongkat ko ke..Dia yang salah sebab tu tak berani lawan balik..Kalau tengok wife dia, perot kempes lagi..tapi dah sebuk beli maternity dress..arghh..lantak le..duit ko..tapi perangai laki ko mmg tak leh terima akal..ish..ada gak org gitu dan terjumpa lak tuh..hahhhh

Ok la..nak sambung wat keje..mane2 yang ada hubby, boipren, tolong nasihat respek hak orang lain!! daaa

3 comments:

Aku Ibu Muda said...

huh...hangin lak kita yg membaca ni..

mmg ada jenis jantan2 tak berapa berguna mcm ni... sah2 dh klinik penuh, tggu je lah kt luar kan...ini tak, nakkkk jugak menempel kat dalam

suami sy pon kalau ke klini...tak hingin dia nk bersesak2 tggu kat dlm..

~farah~ said...

bapak garang ko dal..takotss..

+ GEE + said...

de jugak lelaki yg tak alert mcm ni...pasni wat signboard lelaki x leh masuk klinik ibu2 mngandung...baru tau....