Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 12, 2011

Finally, dapat jua ku sental...

Salam semua,

Yezzaa..selepas entah berapa lama teringin sangat makan Yati Ayam Percik, akhirnya terjawab sudah waktu berbuka puasa semalam..hehe..Siap buat reservation lagi..punya la beria sakan..Sebelum ni asyik lalu lalang je depan restoran tu..Makan kat BB bangi je..tak jauh mana pun..Tp luckily kami buat tempahan awal, sebab yang walked in ramai jugak..silap2 takde meja..And after 8pm, diorang dah tak amik order..

We managed to reach there around 6.40pm..Yang tak tahannya, siap soh booking satu highchair lagi..haha..utk anak bujang tu la konon..tapi duduk sekejap je pun..lepas tu mula la, panjat meja la, nk ke sana sinun la..tak leh dok diam..Sampai je, terus order makan minum..Me order SET A = ada nasi kerabu + ayam percik, Incik suami SET 5 = Nasi goreng yati + ayam percik.Untuk anak bujang = bubur ayam + fries.Then tambah 'sata' sebagai penyedap molot..dah lama tak makan ni..Sampai awal, dapat order pun awal.Tak payah tunggu lelama.Tp haruslah tak leh makan dulu kan..Yang paling tekezut bila makanan sampai ialah sata la..Uik..ada 2 ketul je..mana cukup nih..tgk, ketamakan org berpuasa dah terserlah..rege sampai rm3.00..meaning sebijik rm1.50..Emm, pk2 balik, berpadanan le dengan restoran yg ekslusif, cantek dan bersih..ok..redha..Pape pun suap iman makan..Naseb la dia nk makan.Sebab ada budak kecik sebelah rajen dok melayan dia..Gitulah iman, kalau makan luar and mood ok + ada org melayan dia, suap la pape pun, insyaAllah habis..Ce kalau kat umah..tak larat nk berkejar.

Bila ada anak kecil, makan di luar macam biasa lah..makan kena ikot turn..memula babah makan dulu sebab dia makan laju.Ummi makan kendian sebab nk menikmati la konon..habis je makan sata, perot dah mcm nk meletop..naseb takde nk order bebanyak, klu tak bazir je..Kami pun balik around 8pm..

Kejadian yang kelakar time ni ialah iman diterkam oleh sorang baby yg baya2 umur dia gak la.tp lagi debab..jalan2 pun cm huyung hayang lagi..budak tu dok cekau iman, tp iman statik je kan..haha..REDHA kot..ummi tgk dari jauh je, sebab babah bawak iman pusing2 restoran time nih..

Kalau ikot cakap babah, nasik yang dia order bese2 je..takde yang menarik, mcm melekit2 plak katanya..for me, nasi kerabu dia ok..ayam pun ok..tp kuah dia semanis mcm makan kat kota baru ritu wth my fren..maybe kena ikot selera org sini gak kan..tak suka maneh2..Overall, bagi 3.5/5 utk kedai makan ni..Harga yang kami makan berdua pun tak lah mahal sangat..Dlm RM40..ok la kan kalau ikot style restoran dia yang cantek gitu..

Gambar??? tiada sekeping pun yang snap..tak dan..event biasa2 je pun..kang kena kutuk dgn suami sendiri plak..huishhh..






Ni yang i makan..teringat pulak di siang hari..haishhh













Yati Ayam Percik di BB Bangi..










Yati ayam percik di KB..had ni dah sampai dah..ini le pestime makan..Cik Hazlin Arini blanje makan..










Iman sewaktu muda mudi..hehe..love this pic..sebab dia debob..

2 comments:

Siti Syuhada said...

Suka gambo iman yang tue..!!debob gilos..!!hahahha

zaffira said...

sedap ke beb? aku dgr2 cm x sedap je...so far aku tak try lg la..manis eh?aduhai...