Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 19, 2011

Hati ummi menangis

Sejak Khamis lepas (15122011), ummi dah start masuk kerja.
So abang iman dan adik kisya kena hantar ke nursery sepertimana yang dijanjikan
Dah 4bulan since middle August abang iman tak pergi nursery sampai minggu lepas.
Maka, seperti yang dijangka, adegan jerit menjerit di pintu masuk nursery berlaku dgn hebat
Hari ni sebab hujan renyai di pagi hari, abang iman kena naik kete, takleh naik moto
Tapi babah follow belakang sbb nk tolong ummi angkat barang semua
Hari ni, dia ada aksi baru, sebelum menjerit, dia dah main kejar kejar dalam kete.
Babah bukak pintu sebelah sini, dia p sebelah sana
Bukak sana, p sebelah sini.Haishh
Last2, angkat barang dan adik kisya.
Takleh nk buat sekali semua sebab ujan.
Ummi jugak perlu berteduh di bawah payong, kang kena ujan, pening lak pale

Abang iman menjerit jerit mcm biasa.
Sampai je kat tangan akak yang jaga dia tu (merangkap owner), lagi kuat jerit

Tp apa yang memusykilkan dan merusingkan pale otak ummi kat opis ni bila aksi dia berkejar kejar dalam kete.
Dia seolah olah takot nk pergi ke nursery
Kenapa???
Memang ada seperkara yang menjadi persoalan kami berdua
Tapi memerlukan kepastian untuk mencari bukti kesahihan
Tak boleh nak reveal apakah itu
Tunggu petang ni or esok lusa (babah kata bagi seminggu, tgk caner)
Kita kumpul maklumat dan info dulu.

Tapi now, ummi buat kerja ngadap pc, asyik fikirkan abang iman je.
Haishh.Macam nk start enjin kete, pergi balik amik abang iman, bawak p opis.
sob~sob~sob




2 comments:

Anonymous said...

SOB....SOB...JUGA---hjar disini-

Amiizaa2001 said...

risaunyaaaaa hati.....