Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 12, 2010

Sarapan pagi

Im a breastfeed mother.So every morning, breakfast is the most important thing to do.Whenever i skipped my breakfast, mr.stomach will berkeroncong sakan and of cause, masuk angin le lopeh tuh..and of cos, breastfeed mother ni cepat sangat laparnye..huhu

So, these are my activities every morning.

6.30am - If i got time, i will take 2pieces of bread..kadang-kadang terlajak sampai 4pieces..hoho..with a glass of milo. (mane la tak berat naik)




























7.40am - after sending Iman to my sis house, singgah sebentar di gerai tepi jalan.Nasi lemak dan kueh-mueh menjadi santapan. OTW ke ofis @ putrajaya dah rembat dulu kueh2 yang ada dlm kete..haha..tak boleh tahan..
























8.20am - arriving @ ofis, nasi lemak pula yang menjadi pojaan menjadi santapan..B4 tuh, on pc siap2 baru join ahli jemaah sarapan pagi untuk menyentap sama-sama..

8.40am - time to check email (personal email didahulukan dari email pejabat..hoho) dan Blogbreakfasting (selalunye org blogwalking)..Dan yang herannye, setiap pagi mesti mau tengok blog mamakembar3 punye dulu instead of mine!! haha..Bukan ape..seronok bila baca mama nani dok celoteh pasal 3 heroes dia yang comei2 tuh (tapi anak ummi tetap yang paling comei di hati ummi dan babah, jgn riso ye sayang)..sape yang pernah baca blog mama nani nih, mesti tiap hari pun nak tau perkembangan pasal fahmi, faris dan fauzi..ni ha gambar cumei mereka ..










(nasib le aku belum ada anak pompuan lagi, klu tak nk chop gak 1 of them jadi menantu..kui3..boleh ke mama??)


Lepas aktiviti sarapan pagi yang berperingkat ni, barulah mulakan kerja dengan tekunnya..




4 comments:

Mama Kembar said...

Salam... thanks soooo sooo much Dalila! kembang mama u kata suka dtg my blog *blushing* hehehe...
btw, my sis pun nama dalila juga :-)

Mama Kembar said...

salam dalila, mama nak bg award nih, mai laa ambik yer

Mama Kembar said...

mama tag dalila utk contest baby & toys yer, jom join. ni link nye http://mamakembar3.blogspot.com/2010/11/baby-toys-contest.html

~mrs.yie~ said...

tenq mama sbb tag my name.sedang mencari2 gmbr iman bersama toys dia..tq..i will join..wait yaaa