Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 14, 2010

Penat dan terus penat

Bulan mac ni keje di pejabat mmg sgt la byk..skang ni tgh demam bajet screen..utk KKLW shj, 1 bulan dah book utk pegi meeting budget screen..wow!!sangat tensi..tu belum smapi jadual ministry yg lain..KSM dgr citenye dlm 17 mac 2010..owh tidaakkkkkkk...seperti nk jerit.. kerana hari tersebut nk cuti..ade detail scan utk baby..incik suami pun dah apply cuti..huish..caner nih..pagi petang ade appointment dgn doctor..ah..cuti je lah..KSM..nasib ko lah..klu aku ade, pasti ku cantas semua budget yg tak munasabah korang mintak tuh!!!

minggu ni je, mmg urat pinggang aku mcm nk tercabut..mane tak nye..hari Khamis dah p melawat projek di pahang..stayed at kuantan..MS garden..yang klako nye, nk lawat projek bukan di kuantan mahu pun area2 dekat situ (macam gambang ke) tp di jerantut..haha..org sume pelik, np mesti ke kuantan..pdhal dari kl ke jerantut, dan kuantan ke jerantut, sama je..ade gak yg kata dari kl ke jerantut lagi dekat..ape alasan nk bagi??driver opis takde..haha..munasabah jugak..

Setelah habis melawat projek KSM di jerantut, pulang semula ke kuantan, petang baru blk kl..naik flight..sampai umah dah mlm..drive thru KFC, mkn dgn incik suami di umah..mlm tu gak le, nk iron baju utk esok, kemas balik beg sbb nye esok nye nk tgk projek kat tapah dan ipoh plak..

pepagi dah kuar..incik suami anto ke opis..sbb tak mo tgglkan kete kt opis..jam 8pagi tepat, bertolak dgn kete opis ke tapah..tgk projek KSM lagi..kali ni projek dah siap, cuma tggl penyambungan utiliti shj belum lagi..CF pun tak dpt lagi katenye...end user nk masuk b4 july..myb sempat la tuh siap sume..tak pasal2 time tgk projek kat tapah tuh, budak skolah iaitu Raja muhamad selaku wakil arkitek ade skali..hah..kalau dah projek kat perak, tak kemana le tuh..dpt le sembang2 jup ngan dia..tak sangka plak..kui3..malu aku sekejap sbb nk bg arahan kat kontraktor, konsultan bagai soh ensure project bile siap dapat gune sepenuhnya..huish...mencabar2..

Sejurus kemudian, trus ke ipoh..tp dlm schedule start balik lepas solat jumaat..memandangkan projek itu berada di taman meru aje. maka, driver pun anto aku ke umah dulu sementara dia p solat..hehe..dpt le berehat2 kat atas katil..kol 2.50pm dia amik, dan trus menjuju ke ILP ipoh, yg mmg tak jauh dr umah..kentut pun dengor..ish3..Tapi petang tu, skali lagi kepala berdenyut2..mak ai..dah 2 hari dah..smlm kat jerantut pun sama..tp smlm sbb cuaca panas sgt..ni kat ipoh mendung je..siap ujan lagi..tp berdenyut2..mcm nk tercabut urat kepala..

Mlm tu test blood gune mesin mak..sah!!mmg low blood pressure..cepat2 cari fact kat tenet..antara maklumat yg amat membantu ialah:

Low blood pressure (also called hypotension) is often associated with fainting and dizziness. In general, low blood pressure is not considered a health risk in the same way that high blood pressure is. However, during pregnancy especially, fainting and falling due to low blood pressure can be of serious concern.

The greatest cause of low blood pressure tends to be dehydration. When the body dehydrates it drastically affects to flow of blood in the body. Additionally, being very hot can contribute to low blood pressure. Standing for a long period of time can also be a risk factor.

Owh..padan le asik sakit pale..upenye badanku dehydrates, panas sgt cuaca di luar dan sangat kurang air minum..dan mungkin rindu pada incik suami yang dah 2-3 hari tak jumpe..tak pueh jumpenye..hehe..sian dia..asik kena tggl..


to abang: boleh tak pasni ayang jadi surirumah tangga sepenuh masa??jaga anak2 kat umah je??emm..


Hari sabtu (13 mac 2010), incik suami tiba di umah..dia bwk byk buah2an..i like it..yummy..maka hari itu, terlerai lah segala rindu..amboi..jiwang plak...

enddddd.....

6 comments:

Siti Syuhada said...

tetiba rasa bersyukur sgt en.hubby suh jadi fulltime housewife....hhuhuhuu.....

~mrs.yie~ said...

jgn buat aku jeles ye puan siti syuhada..huh..

~farahsyeefa~ said...

jom resign...jaga anak pon keje jugak...hihihi

~farahsyeefa~ said...

tapi besttttt......

~mrs.yie~ said...

resign??kena pk dua tiga kali..resign dr gomen, nti susah nk apply blk..kot2 la nk koje balik kan..tp mmg niat di hati nk jadi suri rumahtangga jek..

~farahsyeefa~ said...

dal...utk breastpump yg ko tnya tu, aku pakai spectra3...guna electric....memang bagus suction die, BP paling senyap plus tak ganggu kerja ko....
aku beli kat http://mybbstore.com/ ataupun ko tgk kat http://momslittleones.com/...ko survey mana yg murah. kdg2 dia ada bagi freegift mcm botol simpan susu. kalau nk try brand medela pon ok tp mahal sket...avent pon ok tapi dia manual takut lenguh tgn utk mengepam...happy exclusive breastfeeding!