Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, September 5, 2011

Hubby..saya mahu semua ini!!!

Salam semua,

Cerita raya belum lagi nk update.Takde masa lagi.Cuma nk catit di sini, kemarin incik suami ada usha2 henpon utk dirembat.2 bijik ok.Bukan calang2 model nk beli tu. Penah dia cakap nk beli Nokia,HTC, Samsung. Tapi Ipong mmg takde dlm wishlist (tho i mmg beria nk ipong). Tapi bile pikir nk beli 2 bijik kena berabis at least 3k!! tak berbaloi. Sebabnya kalau setakat henpon touching2, pastu dilimitkan penggunaan internet (sbb nk maintain byr bil dlm rm50/month), baik guna je henpon buruk ni.Iman nk hempas2 pun puas hati.huhu..

So, i told him, postponed dulu nk beli henpon baru.Lagipun dia ke kerja naik moto, bukan senang nk protect henpon canggih2 ni bila hujan lebat.tak pasal2 rosak.At the end, i list kan few wishes yang perlu ditunaikan dulu iaitu :

1.Beli filter Dr.Jabbar - sebab tgh promotion dari rm1900 ke rm569!! Nak tau juga apa hebat filter tu. Lagipun tak konfiden dgn kualiti air yang kami sefemili minum.Especially iman, sian dia asik sakit je.Maybe ni jalan penyelesaian yang boleh elak dari terus sakit.


 TOTAL = RM569.00

2.Nak tambah kitchen kabinet.Bugdet dalam RM1000, sebab dalam 11sq ft je.Nak tambah yang atas dapur je.Budget kena tinggi sebab buat kabinet yang bawah pun dah RM1000 ++. Barang mahal skang ni..cesss..Kalau lagi baik hati nk tambah kitchen hood sekali pun amat dialu-alukan.Perasan!




TOTAL = RM1000.00

3.Beli almari baju.Yang ni amat wajib dalam 3 list ni (patut dok kat no.1).Bajet dalam RM300-RM400.Sebabnya sebijik bilik atas takde almari lagi.Barang dah makin banyak.Lagipun, baju iman dah tak muat kat almari dia.Kang nanti baju adik baby lagi.Dah bersepah2 bilik tu sebab main letak barang atas lantai je.Belum kira toto, bantal extra yang nk disumbat lagi.Kalau ikotkan hati nk built in wardrobe je.wah!! sekali lagi perasaan.


TOTAL = RM400.00

So, big Total baru RM2000.00!!! Budget kurang dari beli henpon yang tak berapa nk best tuh.Maka incik suami, tolong la tunaikan hajat isterimu yang tercinta ini.

Nota: semua gambar ihsan incik gugel!! TQVM

5 comments:

Aku Ibu Muda said...

err...dh minta quotation ke nak buat KC mcm tu 1000 je? murah betul... kat mana ni?

dalilarahmad said...

haha..ni main agak je dulu.Sebab kabinet bawah sink dalam 12 pintu RM1400..Kalau nk pasang yang atas agak2 dalam 6 atau 7 pintu.so maybe half price la kot.Tapi kena lebey2 kan sikit.Tak buat quotation lagi pun.Sebab takde kata putus lagi..waaaa..kena tunggu bonus incik suami ujong tahun..huhu..

dalilarahmad said...

Sorry AIM, kitorang amik tukang dari semenyih rasenye.Ok la dia buat..

Aku Ibu Muda said...

ohh..mybe sbb kt semenyih kot, tu yg dpt murah. kalo area puchong yg sy tanya setakat ni...kecik dari u punya ponnn dah cecah 3K...huhu...terduduk kejap.

Cik Bambam said...

wehhh....aku pon teringin gobok besau tuhhh!!huhuhuhu